Piețe și platforme

Prima cripto moneda românească, din 2014. Descentralizată. Privată. Neinflaționistă. Sigură. Micro-tranzacții fără comision!

Piețe și platforme

Pentru informații despre monede cripto active și viabile, accesați Market Cap!

Ce reprezintă ICO?

Oferta inițială de monede (ICO) este un mijloc controversat de crowdfunding prin utilizarea monedelor cripto, care poate fi o sursă de capital pentru companiile de pornire. Într-o ICO, un procent din cripto moneda nouă este vândut investitorilor în schimbul unor plăți legale de Bitcoin sau alte monede, cum ar fi NXT, Ethereum, Ripple, Bitleu, etc.

Ce este un token (jeton digital cripto)?

Token-urile reprezintă resurse digitale cu anumită utilitate în economie.

Tipuri de token-uri:

1. Token-uri „Intrinseci” (sau „nativ” sau „built-in” token)
2. Jetoanele „garantate cu active” emise într-un blockchain pentru răscumpărarea ulterioară. Jetoanele intrinseci sunt resurse care au o anumită utilitate. Există multe jetoane intrinseci, ele pot fi găsite pe http://coinmarketcap.com.

Cele mai cunoscute exemple de jetoane intrinseci sunt:

BTC pe blocul Bitcoin
XRP pe rețeaua Ripple
NXT pe platforma NXT
ETH pe Ethereum

Aceste „monede” sau „jetoane” fac într-adevăr parte din miezul blocurilor blockchains. Ele sunt, de obicei, parte dintr-o schemă de stimulare pentru a încuraja oamenii să ajute la validarea tranzacțiilor și să creeze blockchains sau, în cazul Ripple, aceștia sunt acolo pentru a crea un cost mic pentru fiecare tranzacție, care ajută și la prevenirea spam-ului tranzacțiilor.

Cum au apărut aceste jetoane intrinseci?
Deoarece acestea nu sunt susținute de nimic, ele pot fi create de software, la fel de ușor cum puteți scrie pe o foaie de hârtie „Creez 1 miliard de monede distractive”.

În Bitcoin, BTC sunt create („minate”) în timp rulează conform unui program. Monedele nou create sunt atribuite fabricantului de blockchains. Numărul total de monede bitcoin crește cu timpul. Acestea sunt opțional adăugate la tranzacții.

În Ripple, XRP au fost create la început („pre-mined”) și au fost distribuite între participanți. Fiecare tranzacție are o taxă care costă o cantitate mică de XRP. Aceste XRP-uri sunt distruse în timp și nu sunt re-atribuite validatorilor de tranzacții. Numărul total de XRP aflate în circulație scade cu timpul.

În NXT, monedele NXT au fost pre-minate. Fiecare tranzacție din rețeaua NXT are o taxă în NXT. Taxa se plătește producătorului de blockchains (în NXT acest lucru este numit „forger” în loc de „miner”). Numărul total de NXT rămâne constant cu timpul.

În Ethereum, ETH („Eter”) a fost pre-minat. Tranzacțiile și contractele inteligente au nevoie de ETH pentru a crea și a rula, iar ETH merge la producătorul de blockchains ca recompensă. Producătorul de blocuri blockchains obține și o recompensă în bloc.

Scopul principal al existentei jetoanelor intrinseci pare să fie:
– Validare blocuri („recompense pentru miner”)
– Prevenire a spam-ului (dacă toate tranzacțiile costă un anumit jeton, limitează capacitatea de spam)
– Deși aceste monede au o valoare externă (puteți cumpăra și vinde oricare dintre acestea pe piața online pentru alte monede cripto sau bani reali), acestea nu reprezintă nimic, ele doar există.

Clic aici pentru a vedea cum stau lucrurile cu jetoanele garantate cu active!

EnglishFrançaisDeutschItalianoPolskiRomânăРусскийEspañol